Ευχαριστούμε το www.infowoman.gr και την Μαρία Ιωαννάτου για το υπέροχο αφιέρωμα στα Παπάκια!

Πήγαμε στα «Παπάκια» για φαγητό και ανυπομονούμε να το ξανακάνουμε!

Οσοι έχετε περάσει από το στάδιο των προετοιμασιών ενός γάμου σίγουρα ξέρετε τι συνεπάγεται αυτό. Ανάμεσα σε προσκλητήρια και μπομπονιέρες, βρήκαμε λίγο χρόνο για να περάσουμε ένα χαλαρό βράδυ Παρασκευής μετά από αρκετό καιρό και η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστηθήκαμε και με το παραπάνω!

Έχοντας πάρει τις καλύτερες συστάσεις από φίλους ξεκινήσαμε για «Τα Παπάκια»στον Χολαργό, ένα μαγαζί που προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει καθημερινά ένα προσεκτικά επιλεγμένο brunch κατά τη διάρκεια του πρωινού, ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα που είναι διαθέσιμο μέχρι αργά το απόγευμα ή ένα πλήρες δείπνο για αργότερα.

Η άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, η προθυμία τους να μας βοηθήσουν να διαλέξουμε τα πιάτα μας -πιστέψτε με, οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ!- και η ευγένεια τους, είναι σίγουρα ανάμεσα στα πολλά θετικά που κρατήσαμε από αυτή την υπέροχη βραδιά!

Από πού προέκυψε το όνομα «Παπάκια»

Συζητώντας με την υπεύθυνη του μαγαζιού, Παναγιώτα Μπαρούτη, έμαθα ότι το όνομα του μαγαζιού έχει τις ρίζες του στα νεανικά χρόνια του ιδιοκτήτη Μιχάλη Βλαχοδημήτρη, όταν όπως χαρακτηριστικά μάς είπε «έτρωγε πόρτα» στα Παπάκια στην οδό Ηριδανού. Επιπλέον, είναι ένα όνομα που όταν το ακούς δεν το ξεχνάς ποτέ, σου κινεί την περιέργεια, γελάς και πηγαίνεις να ανακαλύψεις τι είναι αυτά τα παπάκια!

«Άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2017. Είναι πρωτόγνωρο και πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα είναι ένα γεμάτο μαγαζί. Το μεγαλύτερο ατού του μαγαζιού είναι ότι δημιουργείται ένα τόσο οικείο περιβάλλον, που ένας άνθρωπος αισθάνεται πολύ άνετα να έρθει ακόμα και μόνος του», αναφέρει στο Infowoman.gr η Παναγιώτα.

Ωστόσο, τα Παπάκια δεν είναι ο τέλειος προορισμός μόνο για το βράδυ, αλλά πρόκειται για ένα all day μαγαζί που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο.

«Ξεκινάμε το πρωί με καφέ και brunch, συνεχίζουμε με μεγειρευτά γιατί έχουμε πολλές εταιρείες και κόσμο τριγύρω που θέλει ένα σπιτικό φαγητό, και μετά συνεχίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με κοκτέιλ, φαγητό, γλυκό… Δηλαδή, μπορεί κάποιος να πίνει το ποτό του και στο διπλανό τραπέζι κάποιος άλλος να τρώει γλυκό. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός».

Ο φιλόξενος χώρος

Η αισθητική του χώρου, η διάταξη των τραπεζιών σε ικανοποιητική απόσταση το ένα από το άλλο -δεν χρειάζεται να μάθουμε τα νέα της διπλανής παρέας!- οι όμορφες μουσικές επιλογές (ακόμα ηχεί στ’ αυτιά μου η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα»), έκαναν ακόμα πιο θετική την πρώτη μας εντύπωση κατά την είσοδο στο μαγαζί.

Το ανανεωμένο μενού

Η επίσκεψή μας συνέπεσε με τη μετάβαση στο ανανεωμένο μενού και ο σεφ Σάββας Απατσίδης δεν θα μπορούσε να μην πει δυο λόγια για τη νέα φιλοσοφία του καταλόγου.

«Ο καινούργιος κατάλογος θα έχει επιρροές από fusion γαλλική κουζίνα, βασιμένη στις μεσογειακές αρχές. Θα παίξουμε πολύ με φρούτα του δάσους, με ψάρι κυρίως και αρκετές καλές κοπές από κρέατα. Θα κάνουμε πάρα πολλές παραλλαγές ceviche σε ελληνικό μοτίβο και θα δοκιμάσουμε να κάνουμε μια μοντέρνα εκδοχή για ελληνικό sushi.

Ο καινούργιος τρόπος που θέλουμε να δουλέψουμε το μαγαζί είναι να κάνουμε ένα πάρα πολύ δυνατό fine dining brunch από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι κι έπειτα να μπει ένας κλασικός εστιατορικός κατάλογος με τα ορεκτικά του, τα κυρίως πιάτα του και τις καλές κοπές στη σχάρα. Αξίζει να πούμε, μάλιστα, ότι το μαγαζί βραβεύτηκε πριν από ένα μήνα για τα κρέατά του.

Ως προς το επιδόρπιο, θα έχουμε τρία πάρα πολύ καλά γλυκά, χειροποίητα, τα οποία θα φτιάχνονται από την αρχή μέχρι το τέλος στην κουζίνα μας και θα στήνονται εκείνη τη στιγμή. Πάντα φρέσκα και πάντα εξαιρετικά!».

Τα Παπάκια
Μεσογείων 254, Χολαργός
Τηλ: 
210 6540066-67
www.stapapakia.gr

elGreek
Scroll to Top